وکالت خانواده توسط افراد متخصصی انجام می‌شود که در زمینه حقوق از تحصیلات عالی برخوردارند. این افراد با علم، تجربه و مهارت شرایط لازم برای دفاع از موکلین را دارند.

وکالت خانواده توسط بسیاری از وکلای با تجربه در امور خانواده پذیرفته می شود که اکثرا به صورت تخصصی در اینگونه موارد فعالیت دارند. تمام پرونده های خانوادگی در دادگاه های خانواده و به صورت تخصصی مورد بررسی قرار می گیرند. قضات و افرادی که در این دادگاه ها فعالیت داشته و از صلاحیت های لازم برای حق رای برخوردارند، آموزش های لازم برای رسیدگی به این نوع از پرونده ها را دیده اند. دادگاه های خانواده جزء مراجع قضایی حقوقی می باشند که رسیدگی به پرونده های آن مطابق با قانون آیین دادرسی مدنی می باشد.

معرفی وکیل خانواده

وکیل خانواده به فرد یا شخصی گفته می شود که دارای تحصیلات عالی در رشته حقوق بوده و به صورت تخصصی نیز روی پرونده های حقوقی مربوط به امور خانواده تمرکز دارد. چنین افرادی به دلیل تمرکز روی دعاوی خانوادگی، دارای تخصص و تجربه لازم در زمینه بررسی و پیگیری پرونده های این بخش می باشند. بسیاری از کسانی که نسبت به پیگیری پرونده‌های خانواده خود حساسیت بیشتری دارند، دنبال وکلای فعالی هستند که به صورت تخصصی در این زمینه فعالیت می‌کنند. البته این وکلا در درجه اول باید بتوانند بین طرفین که مرد و زن هستند طلح ایجاد کنند. در واقع باید اقدام به رفع مشکل از طریق مشاوره و راهکارهایی غیر دادگاه خانواده باشند. در صورتی که این اامر امکان پذیر نیست، باید اقدامات لازم برای دفاع از حق و حقوق موکل را انجام دهد.

وظایف وکیل در وکالت خانوادگی

ثبت وکالت خانواده بین شخص و وکیل مربوطه به معنی استارت وظایفی است که باید وکیلی انتخابی برای رساندن پرونده به نتیجه لازم انجام دهد. مهمترین و اصلی ترین وظیفه این افراد این است که از حق موکل خود دفاع کند. هدف موکل نیز از دادن وکالت این است که وکیل انتخاب او بتواند از حق و حقوق او در برابر شخص مقابل و در دادگاه دفاع کند. به عنوان مثال فردی می خواهد از همسر خود جدا شود و برای این اقدام نیز دلایل منطقی و قانونی دارد. در چنین شرایطی وظیفه وکیل، رسیدگی و پیگیری پرونده برای دفاع از تمام حق و حقوق این شخص برای رسیدن به خواسته مطرح شده می‌باشد.

از دیگر وظایف وکیل خانواده می توان به پیگیری های منظم و کسب اطلاعات لازم از مراحل و روند پرونده می باشد. دعاوی خانوادگی که در دادگاه های خانواده در جریان هستند، برای رسیدن به نتیجه لازم، یک پروسه چند ماهه و حتی چند ساله دارند. در چنین شرایط وکیل باید به صورت مداوم به پرونده موکل خود سر زده و در صورت ایجاد مشکل، اقدام به حل آن کند. دادن اطلاعات و مشاوره های لازم به موکل در صورت نیاز برای حضور در دادگاه نیز از دیگر وظایف این وکلا می باشد. در زمینه اخلاقی نیز وکلای خانواده موظف اند اسرار موکل خود را حفظ کرده و از تبانی با طرف مقابل جلوگیری کنند.

وکالت خانواده

دادن وکالت خانواده برای بررسی چه دعواهایی صورت می گیرد؟

بالا بودن تعداد پرونده های حقوقی خانواده در دادگاه های خانواده به دلیل شرایط و مشکلات گوناگونی است که افراد دارند. تصور بسیاری از افراد این است که دادن وکالت خانواده افراد به وکلا فقط مربوط به اختلافات خانوادگی و مسئله طلاق است. در حالی که پرونده‌های زیادی با دعاوی مختلف در دادگاه‌های خانواده وجود دارند که در ادامه به برخی از مهمترین آنها اشاره خواهیم کرد.

  • دعاوی خانوادگی : مشکلات مربوط به جهیزیه، خسارات و هزینه های مربوط به برهم خوردن نامزدی، دادخواست گرفتن اجازه ازدواج از مرجع قضایی به دلیل خودداری پدر از اذن به ازدواج بدون دلیل شرعی و قانونی، باطل کردن عقد نکاح به دلیل وجود اکراه، اثبات زوجیت دائم و ازدواج موقت از طرف مرد و زن، طلاق یک طرفه از طرف زوج و زوجه، طلاق توافقی ، مطالبه مهریه و موارد مربوط به اعسار، تقسیط مهریه، تمکین و عدم تمکین، مطالبه نفقه، اجازه ازدواج مجدد و…
  • نامزدی و خسارات ناشی از بر هم زدن آن
  • نکاح دائم ، موقت و اذن در نکاح
  • شروط ضمن عقد نکاح
  • ازدواج مجدد
  • جهیزیه
  • مهریه
  • نفقه زوجه و اجرت المثل ایام زوجیت
  • تمکین و نشوز
  • طلاق ، رجوع از طلاق ، فسخ و انفساخ نکاح ، بذل مدت و انقضای آن
  • حضانت و ملاقات طفل
  • نسب
  • رشد ، حجر و رفع آن
  • ولایت قهری ، قیمومت ، امور مربوط به ناظر و امین اموال محجوران و وصایت در امور مربوط به آنان
  • نفقه اقارب
  • امور راجع به غایب مفقودالاثر
  • سرپرستی کودکان بی سرپرست
  • اهدای جنین
  • تغییر جنسیت
ویژگی های یک وکیل خوب برای وکالت خانواده

با توجه به اهمیت دعاوی خانوادگی و گستردگی آن در جامعه امروزی، پذیرفتن وکالت خانواده باید توسط افراد متخصص در این بخش صورت گیرد. بسیاری از افراد در انتخاب یک وکیل مناسب برای پرونده های خانوادگی خود تحقیقات لازم را انجام نمی دهند. این امر باعث می شود تا پیگیری و روند پرونده آنها دچار مشکل شود و نتوانند به نتیجه لازم در دادگاه‌هایی که برگزار می‌شود، برسند. انتخاب یک وکیل خوب برای دادن وکالت خانواده از مهمترین بخش‌های حقوقی است که باید در پرونده های مربوط به مسائل خانواده به آن توجه شود. بررسی تجربه و مهارت وکلا در به نتیجه رساندن پرونده های قبلی باعث می شود تا انتخاب یک وکیل مناسب، دقیق تر صورت گیرد. از مهمترین ویژگی های و مشخصات یک وکیل خوب برای دادن وکالت خانواده، می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • برخورداری از سلامت اخلاق و رفتار
  • برخورداری از علم و آگاهی لازم در زمینه امور مربوط به خانواده
  • داشتن اطلاعات کافی در مورد قوانین جدید
  • برخورداری از اطلاعات و دانش لازم در زمینه های روان شناسی و جامعه شناسی
  • تجربه و مهارت لازم در پیگیری پرونده های متنوع و مرتبط
  • توانایی انجام پرونده های طلاق توافقی در کوتاه ترین زمان ممکن
  • تخصص و مهارت لازم برای پیگیری پرونده های مربوط به طلاق
  • صداقت در کار
  • داشتن اطلاعات لازم در زمینه مشاوره های بهزیستی

اهمیت برخورداری از وکیل خانواده متخصص

دادن وکالت خانواده در دعاوی مربوطه از اهمیت بالایی برخوردار است. بسیاری از افراد نسبت به پرونده های مرتبط در این بخش و دادن وکالت خانواده به یک فرد متخصص بی اهمیت هستند. تصور آنها این است که پرونده‌های مربوط به مسائل خانوادگی را می توان بدون گرفتن وکیل و دادن وکالت خانواده نیز حل و فصل کرد. در واقع این پرونده ها نیز پیچیدگی های خاص خود را دارند و مانند سایر پرونده های قضایی باید به درستی رسیدگی و پیگیری شوند. تمرکز بسیاری از قضات و وکلا روی مباحث و دعاوی خانوادگی خود دلیل بر اهمیت این بخش و تخصصی بودن آن است. به همین دلیل بهتر است از مشاوره و وکالت افراد با تجربه در پرونده‌های خانوادگی که در دادگاه های خانواده در جریان اند، استفاده کرد.

در قانون کشور هیچ گونه محدودیتی از لحاظ داشتن وکیل و دادن وکالت خانواده در این پرونده ها وجود ندارد. این امر به نفع طرفین پرونده و کسانی است که به دنبال حق و حقوق خود در دادگاه های خانواده هستند. یک وکیل متخصص نسبت به قوانین موجود در دعاوی خانواده اطلاعات لازم را داشته و می‌تواند موکل خود را به بهترین شکل ممکن راهنمایی کند. تجربه وکیل و حضور پیوسته او در فضای دادگاه های خانواده نیز باعث می شود تا نسبت به حل و فصل مشکلات خانوادگی بهتر و دقیق تر اقدام کند.

وکالت خانواده

مزایای دادن وکالت خانواده به یک فرد متخصص در دعاوی مرتبط

دادن وکالت خانواده به افراد فعال در این بخش از جمله کارهایی است که بسیاری از افراد در پرونده های خود انجام می دهند. وکلای متخصص با نشان دادن راهی که قرار است طی شود و دادن مشاوره های لازم، مسیر را برای شاکیان این پرونده ها تعیین می‌کنند. این امر باعث می شود تا دیدگاه آنها نسبت به حل مشکل و پرونده دادگاهی که دارند، دقیق تر شود. البته مزیت های بسیار زیادی در استفاده از یک وکیل مناسب در دعاوی خانوادگی وجود دارد که همگی به نفع موکل و طرفین می باشد. از مهمترین مزایای دادن وکالت خانواده به یک وکیل با تجربه عبارتند از:

  • انجام تمام مراحل کاری در دادگاه خانواده و پیگیری های لازم در مراحل مختلف توسط وکیل مشخص شده انجام خواهد شد و نیازی به حضور پیوسته در دادگاه نمی باشد.
  • انجام امور مهم و ضروری که در ارتباط با این پرونده ها باید انجام شود از دیگر مزیت های استفاده از یک وکیل متخصص است. این افراد تجربه لازم در زمینه این نوع از پرونده ها را دارند و به خوبی می دانند که چه کاری را باید کجا انجام دهند.
  • داشتن اطلاعات کافی از قوانین و آشنایی با روند پیگیری پرونده ها توسط وکلای خانواده باعث می شود تا رسیدن به نتیجه لازم در این دعاوی هموارتر باشد.
بهترین راهکارها برای داشتن یک وکیل متخصص

امروزه شرایط برای گرفتن یک وکیل خوب و دادن وکالت خانواده به او بسیار بهتر و راحت از گذشته شده است. اینترنت و فضای مجازی باعث شده تا بتوان در کمترین زمان ممکن و بدون محدودیت مکانی نسبت به سابقه و فعالیت وکلای فعال در بخش خانواده پرس و جو کرد. بسیاری از وکلای متخصص در این بخش با به نتیجه رساندن پرونده های خانواده موکلان خود توانسته اند نام و مهارت خود را به گوش درصد بالایی از افراد در پیرامون خود برسانند. در کنار این شرایط، استفاده از اینترنت برای معرفی و بررسی تجربه وکلا در این بخش باعث شده تا بتوان بهترین فرد را برای پیگیری پرونده ها و دادن وکالت خانواده انتخاب کرد.

وکالت خانواده

تعداد زیادی سایت در زمینه معرفی وکلا در اینترنت فعالیت دارند که رابط بین افراد و وکلا برای دادن وکالت خانواده در این دعاوی هستند. بهتر است با بررسی درست و ارتباط با وکلایی که مد نظر هست نسبت به انتخاب وکیل مناسب در امور مربوطه خود اقدام کنید. داشتن ملاقات حضوری قبل از دادن وکالت خانواده به این افراد اهمیت دارد و باعث می‌شود تا از نزدیک با رفتار آن فرد آشنا شوید.

keyboard_arrow_up
گفتگو با آوای عدالت
از طریق واتساپ ارسال کنید