دادن وکالت ثبت به افراد خبره و متخصص در امور حقوقی مرتبط با اسناد و مدارک باعث صرفه‌جویی در هزینه و زمان رسیدن به نتیجه مطلوب در دعاوی مرتبط می‌شود.

وکالت ثبتی یکی از مجموعه کارهایی است که توسط وکلای پایه یک دادگستری انجام می شود. افزایش استفاده از این افراد در امور ثبتی به دلیل مشکلات حقوقی بالایی است که در این بخش ایجاد می شود. استفاده از یک وکیل متخصص در امور ثبتی باعث می شود تا با انجام اقدامات درست، از بروز مشکلات حقوقی در این بخش جلوگیری کرد. در ادامه به بررسی بیشتر این وکالت و انواع دعاوی موجود در این بخش خواهیم پرداخت.

مفهوم وکالت ثبتی چیست؟

با توجه به سابقه طولانی ثبت اسناد و املاک در زندگی انسان‌ها، نیاز به وکالت ثبت از زمان‌های گذشته مورد توجه افراد بوده است. وکالت ثبت توسط وکلای حقوقی و برای انجام کارهای مربوط به ثبت اسناد و مدارک انجام می شود. با توجه به گستردگی کارهای ثبت اسناد در دنیای امروزی، احتمال ایجاد مشکلات حقوقی وجود دارد که در معاملات بزرگ نیز این احتمال بیشتر می‌شود. افراد برای پیشگیری از ایجاد مشکل و یا کلاهبرداری، از وکلای حقوقی که در زمینه ثبت اسناد و مدارک اطلاعات لازم را دارند، استفاده می‌کنند. آنها با دادن وکالت به وکلای انتخابی خود انجام کارهای ثبتی در زمینه های مختلف را به عهده آنها می گذارند. وکالتی که در این زمینه انجام شده، تحت عنوان وکالت ثبت معرفی می شود.

وکیل ثبتی چه کسی است؟

وکیل ثبتی به فردی گفته می‌شود که فعالیت حقوقی در زمینه امور ثبتی را دارد و از تحصیلات لازم برای انجام این کار برخوردار است. با توجه به شرایط زندگی امروزی، نیاز به افراد متخصص در بخش وکالت بیش از هر زمان دیگری احساس می شود. کارهای ثبتی نیز یکی از مجموعه کارهای پیچیده ی حقوقی است که دشواری های خاص خود را دارد. این شرایط باعث شده تا بسیاری از افراد به صورت ثابت از وکالت ثبتی در امور مرتبط استفاده کنند. کسی که به عنوان وکیل ثبتی فعالیت دارد، نسبت به تمام قوانین و آیین نامه‌های مربوط به این بخش اطلاعات و آگاهی لازم را دارد. آگاهی این افراد نسبت به قوانین و آیین نامه های اجرایی ثبتی باعث می شود تا تمام جوانب پرونده ها را بررسی کرده و سپس اقدام به حل مشکلات موجود بکند.

مشخصات وکلای ثبتی

وکالت ثبت باید به وکلایی داده شود که صلاحیت های لازم برای انجام امور ثبتی و رسیدگی به پرونده های مرتبط را داشته باشند. بسیاری از افراد هنگام دادن وکالت ثبت در انتخاب یک وکیل مناسب با شرایط خود مرتکب اشتباه می شوند. در واقع سراغ کسانی می روند که هیچ سررشته ای در امور ثبتی و رفع مشکلات موجود در این پرونده ها را ندارند. از مهمترین مشخصات یک وکیل برای دادن وکالت ثبت، می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • فردی که به عنوان وکیل ثبتی فعالیت می‌کند باید نسبت به تمام آیین نامه‌ها و قوانین موجود در این بخش اطلاعات لازم را داشته باشد.
  • پروانه وکالت این افراد برای انجام امور ثبتی است و در بخش های دیگر حقوقی فعالیتی ندارند. چنین شخصی شرایط رسیدگی به امور و مشکلاتی را دارد که در ادارات و دفاتر ثبت اسناد و مدارک کشور وجود دارند.
  • افراد فعال در این زمینه باید دارای تخصص و مهارت لازم برای رفع مشکلات حقوقی ثبتی را داشته باشند. حق و حقوق ثبتی جزء بخش های مهم قانون در داخل کشور و بسیاری از کشورهای دیگر است. دادن وکالت ثبت به وکلای کاربلد باعث دفاع از حق افراد در شرایط مرتبط می شود.
  • یک وکیل ثبتی مناسب باید مهارت و اطلاعات لازم برای تنظیم دقیق انواع اسناد و مدارک رسمی را داشته باشد. این افراد به صورت معمول با مدارک و اسناد اداری زیادی سر و کار دارند و این امر باعث می شود تا در این زمینه مهارت و تجربه لازم را داشته باشند.
انواع دعاوی ثبتی

وکالت ثبت برای انجام بسیاری از دعاوی و کارهای مختلف در این بخش صورت می گیرد. دعاوی این قسمت به صورت کلی در سه دسته بندی زیر قرار می گیرند و هر کدام نیز شامل زیرشاخه های مختلفی می باشند.

  • انواع دعاوی موجود در ثبت املاک: دعوای اعتراض یا درخواست ثبت ملک، اعتراض به باطل کردن یک سند رسمی ملکی و یا به ماهیت غیر قانونی بودن همان سند، شکایت های مربوط به حقوق ارتفاقی ملک و یا نامشخص بودن ضوابط اصلی تنظیم سند، دستور فروش یا تقسیم ملک مشاع، باطل کردن سند مالکیت معامله معارض
  • دعاوی مختلف ثبت اسناد: انجام کارهای مختلف مرتبط با شناسنامه مثل موارد ثبت تولد، اصلاح و تغییر نام فرد، حذف نام همسر از شناسنامه در شرایط جدایی، تغییرات مربوط به سن و رفع ممنوع الخروج بودن موکل حقیقی، ثبت شرکت‌ها، ثبت برند های تجاری، اعتراض به ثبت اختراع یا ثبت نماد و نشان های تجاری، اصلاح اشتباهات موجود در اسناد، درخواست صدور انواع اسناد مالکیت
  • دعاوی مرتبط با اسناد رسمی لازم الاجرا: دعاوی مربوط به اجرای ثبت، توقیف عملیات مربوط به پرونده های اجرایی، باطل کردن عملیات اجرایی و اجرائیه های ثبتی

وکالت ثبت

فاکتور زمان و اهمیت آن در وکالت ثبتی

کارهای ثبتی دارای دامنه وسیعی می باشند که نمی توان نسبت به امور و قوانین تمام بخش های آن اطلاعات لازم را داشت. دادن وکالت ثبت به یک فرد متخصص می تواند از بسیاری  جهات از جمله اتلاف وقت و پرداخت هزینه های سنگین به صرفه باشد. پرونده های ثبتی برخلاف تصور بسیاری از عموم دارای پیچیدگی های زیادی بوده و نیاز به مهارت، تخصص و آگاهی بالایی است. به دلیل گستردگی این بخش، بسیاری از کارشناسان نیز از صلاحیت لازم برای انجام برخی از امور برخوردار نیستند. وکلای متخصص در این بخش می توانند با آگاهی و اطلاعات بالا نسبت به انجام بسیاری از امور در ادارات، اقدامات لازم را انجام دهند.

دادن وکالت ثبتی در بسیاری از شرایط باعث می شود تا کارهای قضایی و حقوقی پرونده های مربوطه با سرعت بالایی انجام شود. بسیاری از افراد نسبت به مراکز و اداراتی که باید برای پیگیری و رفع مشکل خود به آن مراجعه کنند نیز اطلاعات لازم را ندارند. به عنوان مثال برخی از افراد دعاوی ملکی را با نمونه های ثبتی یکسان می دانند و به جای مراجعه و پیگیری پرونده های خود از ادارات ثبت، به مراکز قضایی مراجعه می کنند. این امر باعث می شود تا پیشرفتی در پرونده ایجاد نشده و فرد مجبور به پرداخت هزینه های سنگین برای دادرسی شود. در سایر پرونده های ثبتی نیز مدت زمانی که صرف پیگیری و به نتیجه رساندن آن می شود، اهمیت دارد. این امر باعث می‌شود تا بسیاری از افراد با دادن وکالت ثبت به افراد متخصص، دنبال به نتیجه رساندن دعاوی در کمترین زمان ممکن باشند.

قوانین ثبت و وکالت های مربوط به امور آن

دادن وکالت ثبت در بسیاری از موارد به دلیل اطلاعات کم افراد در انجام کارهای ثبتی مربوطه است. دلیل این ناآگاهی نسبت به حقوق ثبت، قدمت پایین آن نسبت به سایر شاخه های حقوقی است. علاوه بر افراد معمولی جامعه، بسیاری از وکلا نیز در زمینه حقوق و قوانین ثبت دغدغه های خاص خود را دارند. تمام این موارد باعث شده است تا در مورد دعاوی ثبتی با افراد متخصص و با تجربه مشورت کرد. قطعا بدون راهنمایی یا استفاده از وکالت ثبت افراد متخصص، امکان رسیدن به نتیجه مطلوب در بسیاری از دعاوی ثبتی وجود ندارد. برای پیگیری دعاوی ثبت و کارهای اداری، مباحث بسیار زیادی وجود دارد که برای آگاهی از همه ی این موارد نیاز به یک فرد باتجربه و ماهر است.

قوانین مربوط به ثبت شرکت ها در وکالت ثبتی

دادن وکالت ثبت برای انجام بسیاری از اقدامات ثبتی مختلف صورت می‌گیرد که یکی از این امور مهم نیز کارهای مربوط به ثبت شرکت‌ها است. شرکت های تجاری در تمام کشورها از جمله کشور ما نقش بسیار مهمی در اقتصاد دارند. این شرکت ها باعث ایجاد اشتغال پایدار و تولید سرمایه در کشورها می شوند. تمام این موارد باعث شده تا این بخش جزء کارهای مهم در بخش ثبت اسناد به شمار آید. با توجه به سودآوری بالای سهام شرکت ها در اقتصاد کلی کشورها، اهمیت ثبت آن برای هر کشوری غیر قابل انکار است.

با دادن وکالت ثبت به یک فرد متخصص می توان انجام تمام کارهای مربوط به ثبت شرکت را در کمترین زمان ممکن انجام داد. قوانین مربوط به ثبت شرکت های مختلف در ایران از سال 1310 تصویب شده است. با توجه به شرایط قانون ثبت شده در این زمینه، تمام شرکت‌هایی که در داخل تشکیل و فعالیت می کنند باید اقدام به ثبت کنند. در صورت ثبت نشدن شرکت در زمان لازم، پیگرد و جریمه های قانونی متحمل آن شرکت و یا افراد فعال در آن خواهد شد. امکان ثبت شرکت های خارجی در کشور نیز با دادن وکالت ثبت و توسط افراد متخصص امکان پذیر است. کسانی که قصد سرمایه گذاری در کشور را دارند باید ابتدا مراحل قانونی و ثبتی شرکت را انجام دهند.

وسعتی که در دامنه امور مختلف ثبتی وجود دارد، باعث شده تا کارهای حقوقی پیچیده ای در وکالت ثبتی ایجاد شود. تمام این موارد نیاز افراد به یک وکیل متخصص و خبره را چندین برابر کرده است. اگرچه انجام کارهای ثبتی در اکثر مواقع غیر حضوری و توسط سایت های مختلف در فضای مجازی صورت می گیرد ولی دامنه انجام این کارها و نحوه درست آن بسیار گسترده و وسیع می باشد. امروزه تعداد زیادی موسسه و وکلای خبره به صورت تخصصی در این بخش فعالیت و تجربه دارند. با دادن وکالت ثبت و یا استفاده از راهنمایی‌های آنها می‌توان کارهای مربوط به دعاوی و اسناد ثبتی را در کمترین زمان ممکن به نتیجه رساند.

 

 

keyboard_arrow_up
گفتگو با آوای عدالت
از طریق واتساپ ارسال کنید